FUNDACIÓ MIRÓ
EL SENTIT DE L'ESCULTURA
EL SENTIT DE L'ESCULTURA
Les exposicions estaven comissariades per Andrés Hispano i Mercè Alsina.
Vam anar a veure les seguents exposicions:
El divendres 17 de Desembre vam anar a veure una exposició anomenada "El sentit de l'escultura" a la fundació Mirò, a Barcelona. Es pot visitar desde el 15-10-21 i estarà al museu fins el 6-3-21.
L'exposició consta de set parts i té un total de 100 obres en les quals han participat 65 artistes.
Totes les obres són escultures d'estil contemporani i l'objectiu de l'exposició és explicar la gran transformació d'aquesta disciplina (l'escultura) al llarg del segle XXI, amb l'aplicació de noves tècniques i aparicició de noves sensibilitats.
L'exposició està comissariada per David Bestué amb la col·aboració de Martina Millà.
En aquesta exposició podem observar a partir de les escultures, les diferent etapes i l'evolució que va patir la societat, influint directament en l'escultura. Les obres que es veuen exposades busquen ilustrar la realitat, cadascuna d'una manera diferent i amb un proposit diferent. Moltes de les escultures exposades tenen una forta crítica a la societat i reflexionen sobre temes importants de la seva época.
L'exposició la conformen un ample grup de 72 artistes diferents
Cada obra esta feta en un any diferent pel que no podem establir una data ni un periode exacte ni una corrent o estil, encara que moltes de les obres aquí mostrades son contemporànies.
Cada obra és única i cadascuna estava feta amb diferents materials, hi havia fins i tot un espiral que era de cartró i branques i ens van explicar que l'autor el va fer així perquè volia que la seva obra es degradés i que fos respectuosa amb el medi ambient.
Com cada obra té el seu context historic i social cadascuna presenta connotacions diferents però en general, totes tractaven de reivindicar o mostrar un problema.
Aquesta exposició hem va agradar força encara que hem anat a altres que m'han agradat més, m'ha agradat la idea amb la que juguen algunes peces com les que tenim a baix, ja que podem veure com juga amb el contacte d'una manera mes "fisica i real" i també de manera més abstracte.

